Start

Stoere in Thailand

Mijn naam is Henk, ben in 1963 geboren. En sinds 1994 kom ik in Thailand waar ik ook mijn inmiddels ex-vrouw, Nok, heb ontmoet. Sindsdien ben ik regelmatig in Thailand geweest. Meestal kom ik dan in Pattaya en Pratchinburi, waar mijn ex-vrouw vandaan komt. Pratchinburi ligt op zo'n 2 tot 3 uur rijden van Pattaya (in NNO richting).

De eerste keer dat ik bij haar thuis was, kwamen er allemaal mensen langs. om naar mij te kijken. Zij hadden blijkbaar nog nooit een farang gezien. (farang=Westerling).  De mensen kwamen niet binnen, maar ik zag ze wel een voor een voor de deur langskomen om een blik op mij te werpen. 

Die keer heb ik voor het eerst kennis gemaakt met haar ouders, haar kinderen, haar broertjes en enige zusjes die aanwezig waren. Omdat er plannen gemaakt werden voor een trouwerij voor Boeddha, kwamen wij toen de week erop al weer terug. In die periode waren er ook 2 vrienden (Arie-Jan en Johan, broers) in Pattaya aanwezig en mijn ouders waren ook naar Thailand gekomen. Zij waren dus ook aanwezig tijdens de ceremonie bij Nok thuis.

In Pattaya sliepen we in "The Sun And Sand House". Een hotelletje voor weinig, maar wel met koelkast, douche en toilet. De basis behoefte voor een hotelkamer dus. Dat kostte toen maar 250 Baht per nacht (voor de kamer en niet per persoon). Dit hotel staat in Soi PostOffice. Je raadt het al, in deze straat bevindt zich dus het postkantoor. In dit hotel werken voornamelijk "katoys". Dat zijn jongens die vinden dat ze in een verkeerd lichaam geboren zijn. Ze gedragen en kleden zich dus als vrouwen. Ik vind het gedrag van zulke personen altijd veel extremer dan van vrouwen. Blijkbaar hebben ze veel meer de behoefte om als vrouw over te komen dan vrouwen dat hebben. 

Aan het eind van de straat (oostkant) bevindt zich het cabaret theater "Malibu". Hier worden playback shows gegeven door vrouwen, mannen en katoys. In de folders worden altijd bezoeken aan geraden naar dure cabarets als Alcazar of Tiffany. Maar Malibu is weliswaar zeer amateuristisch maar het is erg leuk daar. Tijdens een verblijf in Pattaya regende het enige dagen en ben ik de straat eigenlijk niet uit geweest. Wij zijn toen iedere dag naar Malibu geweest, hebben daar ook gegeten en het viel mij op dat geen enkele dag de show in herhaling viel. Ik kan Malibu dan ook iedereen aanraden om te bezoeken. 's Avonds na de shows komen de meeste van de medewerk(st)ers aan de show naar mijn hotel omdat de nachtportier een vriend van hen is. Dan gaan ze daar nog een tijdje wat drinken. Vraag me niet wat ze drinken, want daar heb ik echt niet opgelet.

Vanaf 2002 heb ik enige foto's gemaakt, welke ik ook hier kan publiceren. Overige foto's van voorgaande jaren wil ik ooit nog eens scannen.