Start
Omhoog
Bangkok Kanchanaburi Pattaya 2012

14 november dus. Weer naar Thailand. Deze keer met Finn Air. Geboekt bij D-reizen. En voor maar 631,33.

Tijdens mijn verblijf hier vind er een filmfestival plaats. Maar denk niet dat ik iets ervan ga kijken. Op zo'n festival hebben ze altijd van die rare films. Ik wil aktie en humor. Meer plat zou ik zeggen "tieten en bloed".

http://www.dutch-film-fest-in-thailand.com/

Ook is in deze periode het WK zaalvoetbaltoernooi bezig in Bangkok.

Kijk hier voor het speelschema.

Er is wel het een en ander te doen geweest over het stadion waar de finale gespeeld moest worden. Door de overstromingen vorig regenseizoen, heeft de bouw aanzienlijke vertraging opgelopen, waardoor het niet op tijd klaar was voor de openingsceremonie. Ook hadden de Chinese autoriteiten een rol in de vertraging. Ze hielden de nieuwe vloer voor het stadion een tijdje vast bij hun. Al met al was het stadion een paar dagen na aanvang van het toernooi toch klaar, maar toen werd door de Fifa weer verboden om er te spelen, vanwege de veiligheid. Volgens de Fifa dus. Nu worden de finale en halve finale wedstrijden in het Hua Mark stadion gespeeld.

Zoals te zien zal ik alleen de finale en halve finalewedstrijden kunnen bekijken. Maar weet nu niet of die finale nog wel gaat lukken. Of ik er nog wel heen wil, eigenlijk. Deze week heb ik namelijk vernomen dat ook de President van Amerika, Obama, in Bangkok zal zijn. En berichten in de Bangkok Post wijzen erop dat er Thaise ministers zijn, die hem mee willen nemen naar deze finale. Jammer! Voetbal is van het volk, daar moeten de autoriteiten van af blijven!!!

Er is tegenwoordig ook nog een andere vorm van zaalvoetbal waar ik nog niet eerder van gehoord had , namelijk TRIGOAL.
Er is een zaal op de 10e verdieping van het carpark van Siam Center in Bangkok.

Na Bangkok wil ik weer naar Kanchanaburi, da's dus de river Kwai.

Na een paar dagen Kanchanaburi ga ik weer naar Pattaya. Daar wil ik in ieder geval voor 28 november zijn, want dan is het weer het Loi Kratong festival in Thailand.

In ieder geval zal ik op 4 december weer terug zijn in Nederland.