Start
Omhoog
Cambodia maart 2010
Pattaya voorjaar 2010
Songkran 2010

Inleiding

Dit voorwoord wordt in tegenstelling tot andere inleidingen achteraf geschreven. Maar het blijft een voorwoord tot de achterliggende bladzijde van mijn vakantie in Thailand in deze periode.

De bedoeling was om van 1 maart tot 28 april 2010 in Thailand te zijn. Door het wijzigen van de vliegtijden van Eva air werd mijn vakantie een dag ingekort en duurde het maar tot 27 april. Door het overlijden van mijn vader in februari ben ik eerder naar Thailand vertrokken voor 2 weken. Daarna heb ik gewoon gebruik gemaakt van mijn Eva air tickets. Ik had in januari mijn visum al geregeld voor een 60 dagen verblijf in Thailand, maar is door bovenstaande al gebruikt tijdens mijn 2 weken verblijf in Thailand in februari. Tijd om een nieuw visum te regelen in die paar dagen terug in Nederland was er niet, wat betekende dat ik een uitstapje moest maken. Ik heb daarvoor besloten naar Phnom Penh, Cambodja, te gaan.

Omdat mijn moeder nu alleen in Pattaya was en nog niet naar huis wilde, ben ik bij haar gebleven in Pattaya. Ik heb dus geen nieuwe plaatsen in Thailand bezocht deze keer. Dus deze keer veel Nederlanders gezien en gesproken, wat ik normaal niet doe. En dan gaan gesprekken over wat er in de wereld, maar vooral in Nederland gebeurt, zoals; het meisje dat door een politie agent vermoord werd, de toestand in Bangkok, de gewijzigde Eva air vliegtijden, en de aswolk van die vulkaan in IJsland.

Verder heb ik in Pattaya weer het Songkran feest meegemaakt. En op het moment dat ik deze tekst tik, voel ik het nog steeds een beetje. Al dat water over me heen gedurende 9 dagen. Was toch een beetje veel. Maar het was weer een feest, en waard om er bij te zijn. Ondanks die vele zuurpruimen die in Thailand wonen en zich gedurende deze dagen in hun huisje verstoppen.

Enige onderwerpen die ik in februari heb meegemaakt in Pattaya zal ik ook hier vermelden, zoals Chinees Nieuwjaar en valentijnsdag, want vind niet dat het past bij het onderwerp van februari.