Start
Omhoog
Naar Bangkok
Hua Hin
Pattaya

November 2010

Op 27 oktober ga ik weer naar Thailand. Eindelijk weer na ruim 6 maanden dan.

Ik heb deze keer tickets geboekt via devriesreizen.nl uit Drachten. Ik vlieg deze keer met Mahan Air vanuit Dusseldorf. Kostte 489 Euro. Da's het goedkoopst dat ik tot nog toe ooit gevlogen heb. Via ns hispeed Heb ik een retourkaartje Rotterdam - Dusseldorf gekocht voor 38 euro. Met de heenreis op 27 oktober en terug op 27 november.

Mahan vliegt niet alle dagen van de week, dus heb ik het zodanig uitgestippeld dat ik zo lang mogelijkin Thailand kan zijn. Het ticket is voor deze prijs een maandticket, dus de retourdatum mag maximaal 30 dagen na de heenreis liggen. Zo kwam ik uit op vertrek op woensdag 20 oktober en terug in Nederland op zaterdag 19 november. Voordat ik ging boeken heb ik nog even gecontroleerd wanneer Loi Kratong gevierd zou worden en dat staat gepland voor 21 november. Dat zou ik dan net missen, dus was de beslissing snel genomen om heen- en terugreis een week uit te stellen.

Het voorlopige plan is blijven in Bangkok tot Halloween op 31 oktober. Daarna vliegen naar Ubon Ratchanthani. En dan via Si Sa ket, Surin en Buriram naar uiteindelijk Pattaya.

Zal dan tijdens Loi Kratong in Pattaya zijn.

Enige weken voor vertrek kreeg ik te horen dat het reisbureau waar ik dus geboekt heb, failliet is. Gelukkig heb ik mijn E-ticket al, dus zou ik gewoon moeten kunnen vliegen. Of je in dergelijk geval kunt vliegen is te achterhalen via de website checkmytrip.com. Controle van mijn reis lukte mij helaas niet. Je hebt hiervoor een Amadeus nummer nodig, en ik ben er nog steeds niet achter wat mijn nummer is. Het schijnt hetzelfde te zijn als het boekings- of reserveringnummer en bestaat uit een combinatie van 6 cijfers en letters. Maar aan alle kanten is mij uitgelegd dat ik mij geen zorgen hoef te maken omdat ik mijn E-ticket dus al heb. Dus duimen maar!!!

Wat ik hiervan wel weer wijzer wordt, dat ik hiervoor niet verzekerd ben. Ondanks een doorlopende annulerings- en reisverzekering bij Hienfeld.

Verder heb ik voor mijn moeder ook weer een ticket mogen boeken. Ze heeft onlangs besloten toch alleen naar Thailand te gaan. Zij zal op 21 november landen op Suvarnabhumi Airport in Bangkok. Ik zal haar daar op halen, om haar dan naar Pattaya te brengen. Daar zal zij weer haar intrek nemen in The Box. Ze blijft tot 1 februari.

Nu daags voor mijn vertrek hoor ik allerlei verhalen over overstromingen in Thailand. Dit vind eigenlijk ieder jaar wel plaats, maar dit jaar is het toch even wat heviger dan andere jaren. Wat het allemaal niet minder erger maakt voor direct betrokken slachtoffers.

Aangezien ik mij niet als een ramptoerist wil profileren denk ik er nu ernstig over om dan maar eens te kiezen voor Cha'am en nog een paar dagen Hua Hin. Wanneer ik dit doe denk ik wel eerder in Pattaya te zijn, maar dat is dan maar zo. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, naar Koh Samui gaan, of Krabi, of Phuket. Maar ik denk dat ik de situatie pas in Bangkok beter kan inschatten wat het precies gaat worden. Ik kan tenslotte vanuit Bangkok alle kanten op. En heb alleen afspraken met mij zelf gemaakt. En 21 november met mijn moeder om haar op te halen van het vliegveld van Bangkok.