Start
Bangkok Pak Chong Khorat
Pratchinburi Ping naar Boeddha
Songkran Pattaya april 2011

Thailand april 2011

Op 2 april ga ik weer naar Thailand. Deze keer niet zo lang als anders. Ga namelijk op 28 april alweer naar huis.
Ik vlieg weer met China Airlines, deze keer geboekt bij vliegtarieven.nl/ en vlieg deze keer voor 707 euro.

Na 1 of 2 nachten in Bangkok, ga ik naar het nationale park Khao Yai. Dit moet een enorm groot park zijn dat tenminste 4 provincies beslaat. Er moeten nog echt wilde dieren rond lopen en verder veel flora. Ook zijn er watervallen en schijnt waterraften tot de mogelijkheid te behoren.
Ik vraag mij alleen af of er veel water zal zijn, aangezien april tot de warmste periode van het jaar behoort in Thailand. Dus wanneer het tegenvalt, kan ik op een ander tijdstip altijd nog eens terug gaan naar dit park.

Het park ligt volgens TomTom het park op ongeveer 65 km van het huis van Nok, mijn ex-vrouw. Het is de bedoeling dat ik daar in het weekend van 9 en 10 april de ceremonie van haar zoon bij woon, die dan een periode als monnik zal doorbrengen.
Ik heb altijd begrepen dat hoe meer mannen uit een familie en hoe langer zij als monnik doorbrengen, dit zich vertaalt in geluk voor de familie.

De ceremonie duurt 2 dagen is mij verteld, daarna wil ik zo snel mogelijk naar Pattaya voor Songkran, het Thaise nieuwjaars(water)feest. Maar ik kijk voornamelijk uit naar dit deel van de ceremonie.

Ik heb afgelopen december voor mijzelf een kerst/verjaarsdagcadeau gekocht en wel een TomTom. En deze heb ik uitgebreid met de kaart van Thailand.