Start
Omhoog
China 2019

Oktober 2019

 

Op 10 oktober vlieg ik weer naar Bangkok. Deze keer weer met Eva Air, voor 623 euro.
Geboekt bij BM Air. Was min of meer toevallig. Was eigenlijk nog niet van plan al in mei te boeken, maar het kwam zo uit.

Ik zag een advertentie, waarop ik weer eens vluchten naar Bangkok controleerde. Ik zag een interessante aanbieding, waarop ik de vluchten op mijn gewenste data controleerde op Skyscanner, maar ik mistte info over de bagage vrijheid.
Daarop besloot ik de website van BM Air te kijken, waar die info vaak overzichtelijk te vinden is.

En daar zag ik weer een vlucht met Turkish Airlines voor net boven de 500 euro. Daarop besloot ik eerst de website van Turkish Airlines. Maar daar werden de vluchten al snel boven de 600 Euro. Ik nam daarop toch kontakt op met BM Air. Ik gaf mijn gewenste vluchtdata op en kreeg even later bericht dat de goedkope tickets al weg waren en als ik toch die data met Turkish Airlines wilde vliegen de prijs meer dan 800 Euro zou zijn. Maar als alternatief kwamen zij dus met  Eva Air.

Ja, en toen was de beslissing snel gemaakt. Rechtstreeks voor net iets meer dan 600 euro. Tegen al die andere maatschappijen die misschien 100 euro duurder zijn, maar die uitzoekerij van de overstaptijden. Want lange overstaptijden van meer dan 3 uur vind ik minder.

Net als vorig jaar, toen ik een uitstapje maakte naar Langkawi, wil ik ook dit jaar zonder visum naar Thailand reizen. Dit jaar wil ik een uitstapje naar China maken. En dan naar de glazen brug bij Zhangjiajie.
Maar ik leerde al snel dat een visum voor China iets duurder zou zijn dan voor Thailand. Het zou meer dan 100 euro kosten.
Ik bedacht mij toen om dan ook gelijk iets meer van China te bekijken. Ik wilde ten slotte ook altijd al eens de Muur zien. Maar ook een rit met een hoge snelheidstrein staat op mijn verlanglijstje.