Start
Omhoog
nung
Song-Krabi
Saam - Phuket
Sie-Pattaya

februari 2007

Op 13 februari 2007 vertrek ik weer naar Bangkok. Wederom stap ik bijna direct vanuit de nachtdienst het vliegtuig in. Dat is me de laatste keer best wel bevallen, want ik heb toen nog wat uurtjes geslapen in het vliegtuig en das voor mij een unicum..

 Deze keer vlieg ik met Eva Air. Die vertrekken om 12.30 uur van Schiphol. Das wat vroeger dan ik gewend ben, dus zal ik ook vroeger in Bangkok aankomen.

Voor het boeken ben ik deze keer naar de vakantiebeurs in Utrecht geweest. Ik had graag via Hong Kong willen vliegen, en daar dan een paar dagen willen blijven. Mede omdat het vlak voor het Chinese Nieuwjaar is, wilde ik dan wel een hotel geregeld hebben. Durf daar dus, omdat ik er niet bekend ben, op de bonnefooi naar toe te gaan. Maar wanneer ik zoiets in mijn eentje zou boeken, zou ik een persoonstoeslag moeten betalen. Maar dat weiger ik. Zon onzin.

Dus heb ik ter plekke bij 333 Travel een vliegreis geboekt. Inclusief verblijf van 2 nachten in een hotel. 333 Travel heeft aanbiedingen met hotelovernachtingen in het Eastin Hotel in Bangkok, maar daar ben ik de vorige keer al geweest, dus wilde ik een ander hotel proberen. Ik heb toen het Mandarin Hotel uitgezocht. Kost 22 euro per nacht.

Helaas kreeg ik een paar dagen later van 333 Travel een bericht dat de beurskorting, die ze in mindering hadden gebracht, niet van toepassing is, omdat die alleen voor pakketaanbiedingen geldt. En ik heb alleen een vlucht. Jammer dus, maar eigenlijk hun fout. Dus had het netter geweest wanneer ze het er bij hadden laten zitten.

De dag daar op kreeg ik weer een berichtje; het Mandarin Hotel zit helemaal vol. Ik kreeg een link naar hotels op hun website om uit te kiezen, indien ik niet naar het Eastin wilde. Dus had ik voor 1 nacht bedacht het Baiyoke Sky Hotel. 1 nacht omdat het wat duurder is, 56 euro per nacht. Maar het leek me wel aantrekkelijk indien ik een kamer op de 97e verdieping zou krijgen.
Als alternatief maar gelijk toen het Eastin opgegeven voor 22 nachten, kost 27 euro per nacht.
Die vooruitziende blik bleek helaas juist, want weer enkele dagen later weer een berichtje. De beschikbaarheid van een kamer in het Baiyoke Sky Hotel kon niet bevestigd worden. Dus het wordt weer 2 nachtjes in het Eastin Hotel.

Dus 2 dagen om de toerist uit te hangen in Bangkok en transport te regelen. Op dit moment denk ik om de trein te nemen naar Thung Song. Dit is een onbekende plaats in het zuiden van Thailand. Hier wil ik ook niet blijven. Via internet forums begrepen dat ze daar ook niet toeristisch ingesteld zijn. Maar ik wil naar Krabi toe. En deze plaats is de dichstbijzijnde halte voor het vervolg naar Krabi. Waarschijnlijk per bus. In Krabi wil ik enkele dagen blijven om daarna nog naar Phuket te gaan.

Ben de laatste dagen vooral het trein schema aan het napluizen wat de beste vertrektijd is.

Ik denk een trein te nemen in de middag in Bangkok en deze zou dan ergens rond 5 uur s morgens aan moeten komen in Thung Song.

Tot zover. Hou deze paginas in de gaten om te weten waar ik ben en wie ik allemaal tegenkom.