Start
Omhoog
Bangkok september 2011
Koh Phangan september 2011
Koh Samui september 2011
Pattaya oktober 2011

Thailand september 2011

Op 2 september ga ik weer naar Thailand. Deze keer weer lekker lang, 7 weken. Kom uiteindelijk op 20 oktober weer thuis.
Ik vlieg deze keer met Lufthansa, geboekt bij
d-reizen en vlieg deze keer voor 618 euro.

Na 1 of 2 nachten in Bangkok, wil ik naar Ubon Ratchathani vliegen. Vanaf Ubon Ratchathani, wil ik met bus of trein naar Sisaket, Surin en vervolgens Buriram gaan. En denk eind september weer in Pattaya te zijn.

Bijgewerkt:
Inmiddels heb ik de weken voorafgaand aan mijn vertrek weerberichten over Thailand in de gaten gehouden, aangezien deze tijd van het jaar wel weer regenseizoen is.

De Bangkok post heeft zelfs een aparte sektie waar berichten over de overstromingen in het Noorden en NoordOosten van Thailand in de gaten gehouden kunnen worden. Maar Nederlandstalige blogs hebben schrijvers die deze berichten vertalen voor de lezers.

Het heeft mij doen besluiten om maar weer naar het Zuiden te gaan. Het wordt in ieder geval Koh Phangan waar ik tegen mijn gewoonte in al een kamer heb geboekt bij Delight Resort aan het Hat (=strand) Rin. 13500 Baht voor 7 nachten.

Ik heb voor dit strand gekozen want dit is namelijk het beroemde strand waarop de bekende Full Moon party gehouden wordt.

Een kamer heb ik al, nu moet ik nog beslissen hoe op het eiland te komen:

bulletMet de trein naar Surat Thani
bulletVliegen naar Surat Thani
bullet    Nok Air
bullet    Air Asia
bullet    Thai air
bulletOf vliegen naar Koh Samui
bullet    Bangkok Air
bullet    Thai Air
bulletOf de bus
De bus gaat vanaf het zuidelijke busstation in Bangkok, heb wel een link maar deze is alleen in het Thais online beschikbaar.

Na aankomst op Surat Thani of Koh Samui moet ik nog effe een boot nemen, daar zijn verschillende aanbieders voor op de markt

bullet Lomprayah
bullet Raja Ferry
bullet Seatran Discovery

Denk niet dat ik voor vliegen via Samui zal kiezen, want daar wil ik daarna toch nog wel een paar dagen blijven, maar dat beslis ik te zijner tijd wel.

Bijgewerkt 2:
Heb inmiddels vanuit huis ook al vervoer naar Koh Phangan geregeld.
Voor 2700 Baht geboekt op de website van Nok Air een enkele reis vanaf het oude vliegveld Don Muang in Bangkok naar Surat Thani inclusief vervoer vanaf het vliegveld naar de vertrek pier en vervoer met een snelle Catamaran naar de Thong Sala pier op Koh Phangan.