Start
Omhoog
Bangkok juni 2012
Hong Kong juni 2012
Pattaya juni 2012

5 Juni is het weer zover. Ga ik weer voor 6 weken naar AziŽ.

Ik schrijf deze keer inderdaad AziŽ, omdat ik niet alleen naar Thailand ga, maar zal ook een uitstapje naar Hong Kong maken.

Op 6 juni kom ik dan aan in Bangkok. Ik vlieg deze keer weer met China Airlines. Kostte deze keer 679 Euro.

Op 10 juni vlieg ik met Air Asia naar Hong Kong voor 204 Euro. Ik blijf daar 5 nachten in het Australian Guesthouse voor ruim 2700 Dollar, Hong Kong dollar dus. Is 277 Euro. Wel aan de prijs, maar Hong Kong is blijkbaar een wat prijzige stad. En tijdens het zoeken naar een kamer, kwam ik weliswaar goedkopere kamers tegen, maar volgens de recensies waren dit vaak zeer kleine kamertjes en hadden die geen eigen toilet en/of badkamer. Dus heb ik iets duurders geboekt.

Op 15 juni vlieg ik dan weer terug naar Bangkok. Ik verblijf dan tot 15 juli in Thailand. Hierdoor heb ik, wanneer ik de 14e voor middernacht door de douane ga, geen visum voor Thailand nodig.

Na nog 1 nachtje in  Bangkok denk ik weer eens naar Koh Chang te gaan.

Ook is er gedurende deze vakantie in Europa het Europees Kampieonschap voetbal. En ook daar zal ik enkele wedstrijden van willen zien en in het bijzonder die van Oranje. Dus ga geen moeilijke plekken opzoeken waar ik de weg niet weet en kroegen moet opzoeken waar ze de wedstrijden uitzenden.

Dus dat kan betekenen dat ik niet naar Koh Chang ga, maar direct naar Pattaya. Maar bovenstaande afspraken heb ik dan ook alleen met mij zelf gemaakt.

Al met al moet ik 15 juli dan weer in Amsterdam landen.